Informatie

Zorg voor jezelf

Op de één of andere manier is het voor veel mensen makkelijker om voor een ander te zorgen, dan om voor zichzelf te zorgen. Als je hooggevoelig bent, voel je altijd haarfijn aan wat iemand anders nodig heeft. Of wanneer iemand niet lekker in zijn vel zit.

Het is dan vaak een natuurlijke neiging om die ander te helpen. Als je dat doet wordt diegene weer blijer en dat voelt voor jou ook veel beter. Veel hooggevoelige kinderen en jongeren hebben zelf vaak niet eens door hoeveel ze eigenlijk doen om te zorgen dat hun omgeving in balans blijft. Ongemerkt stop jij waarschijnlijk ook enorm veel moeite in het zorgen voor anderen. Niet gek dus dat veel hooggevoelige jongeren vaak moe zijn. Het voelt alsof een dagje school of een feestje jou veel meer energie kost dan je vrienden.

Daarom is het voor hooggevoelige mensen nog belangrijker dan voor anderen om ook écht je eigen behoeften niet te vergeten. Op de HeartNav site vind je daarom allerlei manieren om (beter) voor jezelf te zorgen, zodat er weer meer balans komt in je leven.

Foto: Liv Stevens

Sommige dingen ken je misschien al en andere onderwerpen kun je nog helemaal uitpluizen. Kijk rustig eens naar: yogameditatiewat zegt mijn harthealingmindfulnessje eigen ruimte innemen en grenzen aangeven.

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen