Informatie

Vrienden

Één van de belangrijkste dingen in het leven van ieder mens is het hebben van goede vrienden. Al heb je op school maar één goede vriend(in) waar je alles mee kunt delen, voel je je meteen (meer) op je plek. Je mag er zijn, er is iemand die naar je wil luisteren en leuke dingen met je wil doen. Je voelt je niet alleen.

Regelmatig komt het voor bij hooggevoelige jongeren dat ze wel vrienden hebben, maar niet die speciale connectie met hen voelen die juist zo’n fijn gevoel geeft. De jongens en meiden om jou heen kunnen jou het gevoel geven dat je ergens aan moet voldoen om mee te tellen. Dat je iets moet zijn wat je eigenlijk niet bent. Dit kan voor lastige situaties zorgen.

Illustratie: Madelief de Graaf

Ook zoek jij misschien meer diepgang in vriendschappen en daarin kun je jezelf verliezen. Dat is helemaal niet gek. Gelukkig hebben wij wat tips om dicht(er) bij jezelf te leren blijven, ook in de omgang met je vrienden.

Hoe vind je vrienden die echt bij je passen? Hoe kun je zo goed mogelijk je grenzen aangeven bij je vrienden? En hoe komt het toch dat je je vaak zo onbegrepen voelt?

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen