Informatie

Finding my tribe

Vrienden die bij jou passen

Als het eenmaal helder voor je is dat je hooggevoelig bent en wat dat betekent, geeft dat vaak al veel rust. Je begrijpt jezelf eindelijk wat beter en je kunt verklaren waarom je anders op situaties reageert dan de meeste mensen om jou heen. Toch kun je het gevoel hebben dat er iets mis is met jou, want jouw omgeving lijkt bijvoorbeeld helemaal geen last te hebben van harde muziek, onrecht, emoties van anderen etc. Voor hen is jouw gevoeligheid een raadsel, zelfs als je het probeert uit te leggen. Daardoor kun je je onbegrepen, gefrustreerd, verdrietig  en eenzaam voelen. Had je nou maar mensen om je heen die jou echt begrepen…

Illustratie: Madelief de Graaf

Gevoelige mensen zoals jij

Het goede nieuws is dat er ook altijd (jonge) mensen in jouw omgeving zijn die net zo gevoelig zijn als jij! Misschien horen zij wel in jouw tribe, die groep van vriend(inn)en waar je je werkelijk thuis voelt en helemaal jezelf kunt zijn. Juist omdat deze jongeren ook sensitief zijn, kunnen zij een grote steun voor jou zijn (en jij voor hen).  Ze beleven dezelfde hobbels en cadeautjes op hun levensweg. Je zult dan ook versteld staan van de herkenning in elkaars verhalen. Daarnaast ontdekken ze, net zoals jij, steeds meer handige tools die ervoor zorgen dat ze hun gevoeligheid als kracht ervaren. Je kunt dus veel van elkaar leren.

En dat is nog niet eens alles… Deze gevoelige mensen zijn over het algemeen mensen die jou waarderen voor het mooie mens dat jij diep van binnen bent. Ze begrijpen, horen en zien jou en geven je de ruimte om helemaal jezelf te zijn. Het leven wordt lichter en  leuker wanneer je in contact komt met deze gelijkgestemde jongeren. Samen sta je sterk en beleef je veel plezier! Je voelt je geliefd en verbonden.

Dat klinkt heerlijk toch? Maar hoe vind je jouw tribe dan?

Gelukkig hebben we tegenwoordig de Sociale Media. Die maken het mogelijk om in contact te komen met gelijkgestemde jongeren via netwerken op Facebook zoals Young Masters Global en Eigentijdse jongeren. In deze groepen delen jonge sensitieve mensen hun ervaringen en inspiratie. Ook organiseren zij evenementen zoals hartverwarmende verbindingsavonden, gezellige wandelingen, inspirerende workshops en nog veel meer. Een andere fantastische mogelijkheid om gelijkgestemde jongeren te ontmoeten zijn de jongerenkampen van Star Global Family.

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen