Informatie

Oplaadpunten

Voorheen was de titel van deze pagina ‘je passie volgen’. Tot er een vergadering plaatsvond waarbij we het allemaal met elkaar eens bleken te zijn. Dit is niet de boodschap die wij willen uitzenden.

Jij zult het vast ook wel herkennen, de struggle die het met zich meebrengt om op zoek te zijn naar je passie. Je voelt je minderwaardig wanneer je het idee hebt dat je hem niet kunt vinden of er misschien niet eens een hebt.
Jongeren zijn het meest vatbaar voor deze stress en hooggevoelige jongeren nog een beetje extra. Je voelt sowieso al meer dan gemiddeld en je bent je heel erg bewust van jouw potentie (al lukt het uiten nog niet altijd even goed).

Als jij niet helemaal duidelijk voor je ziet wat je passie is, kijk dit filmpje eens. Elisabeth Gilbert (schrijfster van Eat Pray Love) heeft jarenlang praatjes gehouden over passie. Tot dit moment.

Foto: Liv Stevens

Niet iedereen heeft één duidelijke passie. Sommige mensen hebben er meerdere en sommigen helemaal geen. Niemand is belangrijker of waardevoller dan de ander. En ook iedereen kan onwijs gelukkig worden. Daarom zijn wij het in plaats van passies oplaadpunten gaan noemen. Het zijn dingen waar jij je mee bezig kunt houden die je helpen je energie weer op te laden. Voor maar weinig mensen geldt dat hun werk hun passie is. Wél kun je de ‘passie’ in je werk zoeken. Iedereen heeft talenten en iedereen is zijn of haar plek op deze planeet meer dan waard. Passie of geen passie.

Zoals je ook op deze pagina’s zult zien, kunnen oplaadpunten op heel verschillende plekken liggen. Veel mensen kunnen zich bijvoorbeeld opladen aan de natuur of dieren. Anderen creëren of reizen graag. En zo bestaan er net zoveel oplaadpunten als er mensen bestaan. Zoek rustig naar die van jou en geniet! Wat jou ook hierbij weer goed kan helpen, is jouw hartkompas. Weet je nog niet zo goed hoe je naar jouw hart moet luisteren? Kijk eens rustig naar deze pagina. Ook deze oefening kan jou hierbij helpen.

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen