Tips & Oefeningen

Hooggevoeligheid is een talent. En elk talent vraagt dat je verantwoordelijkheid neemt om het verder te ontwikkelen en er voor te zorgen. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument, kun je ook de keuze maken om te leren jezelf in balans te houden. Daarom bieden we je op deze plek praktische oefeningen aan. Zodat je over een ‘survival-kit’ met een paar basistechnieken beschikt, die je overal direct kunt toepassen, zowel op school, als thuis of op het strand.

Je zult gaan merken dat je beter gaat snappen hoe jij in elkaar zit en hoe je beter bij jezelf kunt blijven in allerlei situaties. Deel alsjeblieft jouw ervaringen en vertel wat werkt voor jou. Zo leren we van elkaar!

Om je in de mood te brengen, hebben we hieronder alvast een korte oefening voor je.

Beantwoord voor jezelf de volgende vragen:

♥  Hoe aanwezig ben ik nu in mijn lichaam? Laat een percentage tussen 0 en 100% in je opkomen.
♥  Wat heeft me blij en dankbaar gemaakt vandaag?
♥  Wat heeft me energie gekost vandaag?
♥  Stuur alle energie van anderen terug naar de afzenders en haal je eigen energie ook weer terug (stel je voor dat je het als een klein pakketje terugstuurt)
♥  Beantwoord nu opnieuw de eerste vraag.

Dit kun je op elk moment en waar dan ook doen. Soms helpt het als je de antwoorden op schrijft in een klein dagboekje. Daardoor wordt je je veel sneller bewust van wat er allemaal gebeurt in jouw eigen lijf en je leven.