Ervaringsverhaal

door Jari Fontijn

Niet geaard?!

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet geaard was. Ten eerste was ik namelijk oververmoeid, altijd, vanaf het moment dat mijn schoolse leven begon zelfs tot in mijn universitaire studie. Ten tweede kreeg ik altijd maar moeilijk contact met de mensen om me heen. Ik had het gevoel dat ze mij niet begrepen en ik had de woorden niet om mijn ervaring te omschrijven, om ze te laten voelen wat ik ervaar in mijn dagelijks leven. Ten derde heb ik mij het grootste gedeelte van mijn leven niet gelukkig gevoeld en kon ik niet met zekerheid zeggen dat ik daadwerkelijk van andere mensen kon houden.

Het gevoel dat ik van een goed geaarde persoon had was namelijk dat zij vitaal en fit zijn, moeiteloos contact kunnen leggen, een soort basis geluk ervaren en een vorm van stromende liefde hebben. Ik heb dat altijd zo aangevoeld, ook al kon ik het toen nog niet zo duidelijk onder woorden brengen. Maar ik kwam er uiteindelijk achter dat ik één ding daarbij over het hoofd zag. Namelijk dat een ware, stevige gronding komt vanuit het leven, van wie je echt bent, jouw unieke Ik.

Een ware, stevige gronding komt vanuit het leven, van wie je echt bent, jouw unieke Ik.

Pas vanaf het moment dat ik gestopt ben met mijn universitaire studie viel er een last van mijn schouders af, ondanks het feit dat ik daarmee de “hulp” van mijn ouders en familie op mij af riep. Onder “hulp” mag je in dit geval een discussie verstaan van iets langer dan 1,5 jaar over goede en foute keuzes, over veiligheid en zekerheid voor de toekomst en het belopen van het gebaande pad, in plaats van iets willekeurigs anders. Weer kwam de manier waarop ik de wereld ervaar niet bepaald overeen met het beeld dat mijn ouders en familie ervan hebben. Ook hier kon ik geen manier vinden om hen duidelijk te maken hoe het voor mij allemaal in elkaar stak.

Pas vanaf het moment dat ik mij volledig over gaf aan mijn multidimensionaliteit (lees: mijn gevoeligheid en de informatie die deze gevoeligheid mij gaf over zowel deze dimensie als anderen) leerde ik omgaan met mezelf. Ik kwam er eindelijk achter wat ik nodig had en hoe ik het nodig had, inclusief andere manieren van de dag doorbrengen, zoals veelvuldige meditatie. Een zoektocht naar mijzelf, maar ook een zoektocht naar meer van mijzelf dan alleen ik als mens zoals we mensen normaal gesproken zien. Een zoektocht naar een soort evolutie van het menszijn. Een zoektocht naar hoe voor mij het echte menszijn in elkaar steekt. Dit is overigens nog steeds in beweging haha.

Ontdekking: Ik ben heeeeeeel geaard!

Maar in mijn zoektocht naar dat echte menszijn ben ik wel ergens achter gekomen. Ik ben heeeeeeel geaard, echt ENORM, en wie had dat gedacht? Ik een hele lange tijd zeker niet…. Stel je eens voor dat aarding en gronding niks te maken hebben met hoe goed jij kan functioneren volgens andermans regels, normen en waarden. Stel je eens voor dat aarding juist te maken heeft met het contact dat jij vanbinnen hebt met jouw gevoel van hoe de wereld eigenlijk in elkaar steekt. BAM!

Ik kon mij niet gronden in de normen en waarden van de wereld om mij heen.

Dat was mijn inzicht en ik heb het altijd al gevoeld. Dat was dus waarom ik mij niet geaard voelde. Ik kon mij niet gronden/vinden in de normen en waarden van de wereld om mij heen. Zonder reflectie van buitenaf waarin ik mijzelf kon herkennen, leek het alsof ik zweefde in een wereld die zo stevig stond en waarin iedereen het met elkaar eens leek te zijn door te leven volgens dezelfde normen en waarden. Alleen kon ik die waarden en normen niet begrijpen.

Eigenlijk zijn die anderen het die niet geaard zijn. Zij zijn degenen die het contact met hun kern niet in stand hebben kunnen houden en die hun ware idealen niet zijn blijven leven. Ik ben hier onzeker van geworden en ben hierdoor zelf ook gaan zweven en durfde niet meer verankerd te blijven in mijn idealen, in mijn weten. Nu weet ik beter, ik geloof in mijzelf. Dat is echt geaard zijn!

Jari Fontijn (22)

HeartNav schrijversteam. Ik ben, mede door mijn eigen gevoeligheid, mijn leven lang al gefascineerd door spiritualiteit, andere dimensies en hoe energie en bewustzijn werken en in te zetten zijn in het dagelijks leven. Begin 2014 ben ik mijn eigen praktijk, Shyam, gestart waar ik in de loop der tijd mijn eigen remedie lijnen en opleidingen heb ontwikkeld. Kijk hiervoor bij www.jarifontijn.com.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.