Informatie

Healing

Pijnlijke plekken in jezelf repareren.

Je lichaam is een complex systeem: naast je fysieke lichaam heb je ook een emotioneel, mentaal en een spiritueel lichaam. Al deze lichamen staan met elkaar in verbinding, en hebben dus ook invloed op elkaar. Als ze allemaal goed samenwerken, ben je in balans en voel je je sterk. Maar als de één veel meer te zeggen heeft dan de ander, onderdelen losgekoppeld zijn van elkaar, of je de verbinding met een onderdeel geheel bent verloren, voel je onrust en merk je dat er iets niet lekker zit vanbinnen.

Healing betekent genezing: dat is het repareren van pijnlijke plekken die je hebt opgelopen in je leven, zodat je talenten of vermogens ontdekt waarvan je je nog niet (helemaal) bewust was. Als je dit proces doorloopt word je meer heel, meer in contact met alles wat je bent.

Als het zelf niet lukt

Voor een groot deel is healing iets wat je zelf doet: jezelf ontdekken, leren wat jou maakt wie je bent en daar voor durven kiezen. Het vervelende is alleen dat je soms zo vastzit in je pijn dat je er zelf niet meer uit komt. In zo’n geval is het heel fijn om wat hulp van buitenaf te krijgen. Vaak heb je genoeg aan een goed gesprek met een vriend, vriendin of familielid. Toch kunnen zij zelf net zo goed vastzitten, of je misschien wel helemaal niet (goed) begrijpen. Dan kan het fijn zijn om een coach, therapeut of healer te zoeken die je de juiste kant op stuurt en net even dat zetje kan geven wat je zo hard nodig hebt.

Foto: Liv Stevens

Wat alle goede coaches gemeen hebben, is dat ze hun hooggevoeligheid op een positieve manier hebben leren inzetten. Dat is juist hun grote kracht. Zij kunnen met je meekijken en helpen bij het oplossen van dingen waar je niet meer uitkomt. Dit kan op allerlei verschillende manieren en dat verschilt ook weer per coach. Het belangrijkste is dat je voelt dat je veilig bent en gezien wordt. Je hoeft hier natuurlijk niets mee als het je zelf lukt, maar het bestaat voor als het je even niet (meer) lukt. Vertrouw op wat je hart je ingeeft, want jij bent de enige die echt weet wat goed voor je is.

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen