Meer tussen hemel en aarde

Het leven beperkt zich niet tot de drie dimensies van deze aarde en haar bewoners.

Ik voel alles van iedereenAls HeartNav team gaan wij ervan uit dat het leven zich niet beperkt tot deze aarde en haar bewoners. Dat noemen we ook wel de fysieke of 3D wereld, de 3e dimensie, onze aarde en haar bewoners. Voor ons is het geen vraag of er engelen bestaan of dat je overleden mensen kunt waarnemen en helpen om naar het licht te gaan. Dit is een andere manier van kijken naar de wereld en de mensen om je heen. Dat betekent natuurlijk niet dat je in engelen moet geloven als je deze site wilt bezoeken. Wel willen we je graag laten kennismaken met anderen manieren van waarnemen en we willen graag de betekenis en waarde daarvan in het dagelijks leven zichtbaar maken. Want ieder mens heeft andere talenten en neemt anders waar. Het is waardevol als we de verschillen beter begrijpen en het is vaak fantastisch als ons begrip van wie wij zijn steeds ruimer wordt. Dan gaan we onszelf ook steeds beter begrijpen en kunnen we leren om beter bij onszelf te blijven zodat we beter in balans blijven.

Veel mensen die hooggevoelig zijn hebben een extra zintuig of een extra hand waardoor je meer waarneemt van wat er allemaal nog meer is tussen hemel en aarde. Aan een kant geweldig, maar soms ook lastig omdat veel mensen in je omgeving dit misschien allemaal wel ontkennen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

In veel reguliere zorg (dokters, psychologen etc.) wordt er van uitgegaan dat we als mens alleen een fysiek lichaam, een emotioneel lichaam en een mentaal lichaam hebben en dat we alleen zintuigen hebben (oren, ogen, tast, smaak, ruiken), waarmee we alleen dingen waar  kunnen nemen die we ook kunnen bewijzen. Maar er zijn veel meer lagen dan we kunnen zien proeven! We beschikken over een onzichtbaar etherisch lichaam, astraal lichaam en een aura. Via deze lagen staan we in verbinding met onze ziel. In oosterse religies en wetenschappen is dat al eeuwen vanzelfsprekend.

Als je hooggevoelig bent kun je deze onbenoemde lagen vaak wel waarnemen. Je ziet misschien kleuren om mensen heen, of je ziet een grijzige energie in een ruimte hangen. Of je ziet schimmen en je voelt dat je niet alleen bent, dat er iemand je aandacht trekt achter je of boven je hoofd. Dat is vooral vervelend als je niet snapt wat het is of als je er bang van wordt. Maar als iemand je kan uitleggen hoe het werkt en dat jij niet maf bent wordt, dan is het ineens veel normaler. En ook nog veel leuker! Want sommige jongeren nemen kabouters en elfjes waar en communiceren heel gemakkelijk met dieren en ervaren daardoor ook veel steun en plezier.

Ervaringsverhalen