Informatie

Wat zegt mijn hart?

HeartNav gaat over het volgen van je hart. We zeggen vaak dat je hart een sprongetje maakt als je iets ontdekt waar je heel blij van wordt. Je hart is het kompas om je te laten zien waar jij zelf gelukkig van wordt en waarmee je jouw eigen talenten kunt ontdekken en inzetten in de wereld.

Daarom is het belangrijk om naar je hart te luisteren. Maar hoe doe je dat? Je hart klopt in je borstkas, dat weet je. Maar je kunt het niet even opbellen om de weg te vragen. Dus hoe weet je wat je hart jou wil vertellen?

Foto: Liv Stevens

Naar binnen!

Je hart zit vanbinnen en dat is meteen een belangrijke aanwijzing om de weg naar je hart te vinden: naar binnen! Waar word je blij van, waar ga je van stralen, hoe kun je al jouw talenten het beste inzetten? Dat ga je niet vinden in de wereld om je heen of bij andere mensen. Die informatie kun je alleen in jezelf vinden.

De richting die je hart je wijst is niet altijd alleen maar vrolijk en blij, soms is de route die op dit moment bij jou past zelfs spannend, pijnlijk of doodeng. Dikke kans dat jij later in de gaten krijgt dat je die ervaringen toch nodig hebt gehad om beter te leren wat jou gelukkig maakt. Als je jouw hart volgt, zelfs op die lastige momenten, zal je merken dat dit jou precies brengt wat je nodig hebt. Of je dat op dat moment meteen merkt, of pas een tijdje later.

Natuurlijk voelt het gek om ineens helemaal op je gevoel te gaan vertrouwen als je dat nooit eerder hebt gedaan. Het kan voor hele onlogische uitkomsten zorgen, die jouw hoofd niet zag aankomen. Maar als het je eenmaal lukt je hart te horen, te verstaan en er zelfs naar te luisteren, brengt dat je alleen maar goeds. Jouw hart heeft namelijk altijd het beste met je voor.

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen