Informatie

Reizen

Tegenwoordig gaan veel jongeren op reis. Van in je eentje backpacken in Nieuw-Zeeland tot Wwoofen op een biologische boerderij in Zuid-Frankrijk. Van yoga beoefenen in een Indiase Ashram tot vrijwilligerswerk in een Ecovillage in Portugal. Van lekker luieren in de zon op Bali tot honderden kilometers wandelen naar Santiago de Compostela. Er zijn onwijs veel mogelijkheden om een fantastische tijd te hebben in het buitenland!

Foto: Liv Stevens

Reizen is niet alleen heel erg leuk, het is ook een geweldige kans om je blik te verruimen. Door kennis te maken met andere landen, talen, culturen, religies en mensen, word jij een rijker mens. Dit kan natuurlijk ook door middel van boeken, films, kunst of muziek. Maar wanneer je daadwerkelijk naar een ander land afreist, kun je haar cultuur met al je zintuigen waarnemen. Daardoor ervaar je bijvoorbeeld dat er naast onze gangbare westerse cultuur nog veel en veel meer bestaat!

Bovenal krijg je op reis de kans om jezelf helemaal te ontdekken en te vernieuwen. In de ontmoeting met andere landen en mensen plus alle vrijheid en avonturen die dat met zich meebrengt, leer je grappig genoeg vooral jezelf heel goed kennen.

Vaak moet je letterlijk je eigen geboortegrond verlaten om uit jouw oude patronen en soms vastgeroeste manier van kijken en denken te kunnen stappen. Sommige belangrijke stappen in je leven kun je veel gemakkelijker zetten als eerst zelf uit je oude, bekende kaders stapt. Zo levert op reis gaan veel nieuwe ervaringen en wijze lessen op. Daar heb je je hele leven plezier van!

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen