Informatie

Natuur

Hoe fijn vind jij het om in de natuur te zijn? Om lekker uit te waaien op het strand of tussen de herfstbladeren te struinen in het bos? Als hooggevoelige neem je nóg meer waar dan gemiddeld, waardoor je extra intens van de natuur kan genieten. Bof jij even!

De natuur is zo groots dat het je een gevoel van thuiskomen kan geven. Jij kan er helemaal zijn wie je bent. De bomen, de planten, ze hebben allemaal geen oordeel over je. En soms zijn er mooie veertjes, stenen of takjes die jou lijken te roepen. ‘Verzamel mij! Neem mij mee!’

Foto: Liv Stevens

Opladen in energie

In de natuur kun je helemaal tot jezelf komen en opladen in energie. De natuur brengt je dichter bij jouw hart. Je kunt de natuur gebruiken om je emoties de ruimte te geven en te huilen, schreeuwen, rennen en bewegen zoals je wilt! Je kunt ook de stilte in de natuur voelen en daarmee de rust in jezelf hervinden.

Je kunt jezelf makkelijker gronden en sneller opladen in energie. Daar hoef je weinig voor te doen, dat gaat vanzelf! Na een tijdje voel je je weer helemaal stevig, fris en energiek!

Hartkompas volgen

De natuur is bij uitstek een plek om je hart(kompas) te volgen! Zorg ervoor dat je een kaart of gps hebt (voor de zekerheid) en berg die vervolgens op. Vanaf nu ga jij jouw routes bepalen door goed in jezelf te voelen waar je naartoe wilt gaan! Door je intuïtie/hartkompas te volgen kom je op de mooiste plekken. Plekken die je van tevoren niet eens had kunnen bedenken!

Balans en harmonie

Door je te omgeven met de 4 elementen (vuur, aarde, water en lucht) kun je vaak ook de harmonie binnenin jou (weer terug)vinden. Het zit namelijk ook allemaal in jou. De vurigheid van jouw passie, de stroom van jouw gevoel, de aardse stevigheid in jou en de luchtigheid die het leven zoveel leuker en eenvoudiger maakt. Het kan een magische ervaring zijn in de natuur. Neem het in je op en ervaar!

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen