Informatie

Manifesteren

In de Inca traditie betekent het woord manik ‘hand’. Manifesteren betekent: iets presteren of laten gebeuren. Dat kun je alleen doen of samen met anderen. Manifesteren bestaat  uit drie fasen: je bestelling opmaken, je bestelling bekendmaken+aanscherpen en je bestelling loslaten.

Fase 1

Allereerst is het belangrijk om te ontdekken wat je werkelijk wilt bereiken en om ook zo precies mogelijk te weten wat je niet wilt bereiken. Zet je wensen op papier. Je kunt een tekening maken of een moodboard. Maar het kan ook een lekker praktisch lijstje zijn. Zo’n lijstje is niet alleen makkelijk en snel, het laat ook meer ruimte over voor verrassende uitkomsten die je verwachtingen misschien wel overtreffen.

Een voorbeeld:

Ik zoek een ruime, betaalbare en zonnige kamer met prettige medebewoners die net als ik serieus studeren. De kamer kost maximaal 400 euro per maand inclusief en er is een gemeenschappelijke keuken, badkamer voor max. 4 personen en een tuin. Op fietsafstand van een station of bus.

Deze bestelling is ruim genoeg en laat ook genoeg ruimte. Door te veel details en beelden over het eindresultaat te hebben, maak je het jezelf namelijk onnodig lastig.

Fase 2

Je kunt je bestelling op een briefje schrijven in de supermarkt, posten op social media, wegschrijven op een blaadje voor jezelf en/of bespreken met vrienden en bekenden. En in dit voorbeeld raden we je zeker aan om te gaan kijken naar studentenhuizen, want zo ontdek je wat je werkelijk wilt en welke eisen voor jou belangrijk zijn. Dan kun je nog wat aanscherpen als dat nodig is. Een belangrijke tip die mensen vaak vergeten: verbindt een duidelijke termijn aan je bestelling. Klein detail, maar met een groot effect. Dus voeg de maand en het jaartal of de periode toe.

Fase 3

Tot slot: durf het los te laten. Doe je bestelling met het vertrouwen dat het goed komt. Hoe meer vertrouwen je hebt, des te makkelijker je bestelling kan uitkomen. Twijfelen en piekeren over je kansen en mogelijkheden verlagen die kansen en mogelijkheden namelijk. Dan stuur je eigenlijk een bestelling het universum in waar je zelf nog niet in gelooft. Dus voor het manifesteren is het van groot belang dat je hart en hoofd helemaal afgestemd zijn op je bestelling. 

We moedigen je aan om hier wat mee te gaan experimenteren!

Beschrijf wat je over bijvoorbeeld een jaar bereikt wilt hebben en beschrijf het kort alsof je het al bereikt hebt. Laat weten hoe blij en dankbaar je bent. Leg het briefje weg. En bekijk je bestelling pas na een jaar. Wonderen bestaan!

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen