Informatie

Dieren

Word jij ook zo blij van alle prachtige dieren die op deze aardbol leven? Ga jij ook glimlachen van schattige lammetjes, enthousiaste puppy’s, wijze knuffelkaters, sierlijke paarden, knorrende biggetjes of die relaxte grazende koeien in de wei? Of ga jij eerder glunderen van brullende leeuwen, wilde apen, tropische vogels, indrukwekkende walvissen of schitterende olifanten?

Naast dat dieren onwijs mooi zijn, belichamen zij iets enorm krachtigs: onvoorwaardelijke liefde. Dieren kunnen niet praten zoals wij, maar hebben andere manieren om deze liefde met jou te delen.  Misschien herken je het wel? Je komt thuis na een rotdag, je voelt je verdrietig en hebt buikpijn. Wanneer je op de bank gaat liggen om eventjes bij te komen, komt ineens je kat al spinnend naar je toe. ‘Toevallig’ gaat ze met haar warme kattenlichaampje precies op die pijnlijke plek op je buik liggen. Daar blijft ze net zo lang liggen tot jij je weer rustig voelt en de pijn in je buik stukken minder is geworden.

Dieren kunnen jou dus helpen om pijn te helen, te aarden en van jezelf te houden. Ook kunnen zij jou ondersteunen in het leren aangeven van je grenzen. Honden reageren bijvoorbeeld altijd op jouw energie. Als jij volledig je eigen ruimte inneemt, zullen zij goed naar je luisteren. Doe je dat niet, dan komt het al gauw voor dat ze jou gaan uitlaten, i.p.v. jij hen.

Foto: Liv Stevens

Als je hooggevoelig bent is de kans groot dat jij dieren goed kunt aanvoelen. Je weet precies wat ze nodig hebben en hebt het meteen in de gaten als er iets niet pluis is. Ook voel je vanuit je hart een diepe verbinding met hen en zijn zij voor jou een grote troost, want ze begrijpen jou zonder dat je iets hoeft uit te leggen.

Dieren kunnen heel veel voor je betekenen. Voel jij een band met ze? Ga deze rustig ontdekken en volg je hart. Je weet nu waar je moet zijn als je toe bent aan wat opladen.

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen