Ik voel me plotseling vervelend: wat nu?

Misschien ken je de rare situatie dat je je het ene moment lekker fit en vrolijk voelt en dat je je gedurende de dag ineens moe, gammel of ziek voelt? Wat kan er dan aan de hand zijn?

 • Je voelt iets van iemand anders in de ruimte

  Als je in een intensief gesprek bent kan het zijn dat de buikpijn of beklemming of het verdriet etc. van iemand waar je vlakbij zit voelt in je eigen lichaam. Je voelt dus de emoties van iemand anders!
  Stuur alle energieën, gevoelens en verwachtingen van anderen terug aan de afzenders. Je hoeft niet te weten van wie het is. Roep vervolgens al jouw energie weer terug naar je eigen lichaam. Je merkt direct of dit een verschil maakt.

 • Er hangt iets in de ruimte

  Een plek of ruimte kan ook nog een afdruk of ‘imprint’ bevatten van gebeurtenissen uit het verleden. Er kunnen heftige emoties hangen of je voelt je ongemakkelijk op een bepaalde plek. Soms lijkt het net alsof er mist in de ruimte hangt.

  Zet de ramen open en lucht het even lekker door. Stel je voor dat je alle oude energie naar buiten laat waaien of door de vloer de aarde in laat stromen. Als dat niet helpt is er waarschijnlijk een reden dat de oude energie blijft zitten. Je kunt dan: de plek vermijden, hulp zoeken om het op te schonen, of kijken of je het zelf op kunt lossen door je ingevingen vanuit je intuïtie te volgen.

 • Je hebt een spannende afspraak

  Je energie kent geen tijd of plaats en kan dus al op voorhand voelen hoe het is op de plek waar je een afspraak hebt. Of hoe de persoon die jij gaat ontmoeten zich voelt. Stel je voor dat je al jouw energie weer terughaalt naar Hier (dus naar jouw lichaam) en Nu (op de plek waar je NU bent).

  Soms blijft (een deel van) jouw energie toch bij de komende ontmoeting. Dit is vaak zo als je het spannend vindt (door alvast een beetje daar te zijn, kun je alvast goed rondkijken zodat het wat minder eng is). Bij coachingsessies is het vaak zo dat je lichaam van tevoren alvast gaat werken. Als je eenmaal op je afspraak bent, merk je vaak dat je je weer gewoon voelt: je bent weer met al jouw energie op dezelfde plek.

 • Iemand anders is heel erg met jou bezig

  Iemand is bijvoorbeeld heel boos op je terwijl hij of zij niet in dezelfde ruimte is. Of je voelt dat je vader of moeder bezorgd om je is. Of iemand wil juist heel graag hulp van jou. Ook dan geldt de tip: stuur alles terug aan de afzender en zorg dat je jezelf goed grondt.

 • Je voelt schimmen of overleden mensen

  Misschien ben je gevoelig voor overleden mensen die nog niet naar het licht zijn gegaan. Dit kun je op diverse manieren ervaren. Door een druk in je eigen lichaam, vaak in je nek of doordat je een tegendruk of kou ervaart. Sommige mensen zien schimmen of vage personen. Je hoeft er beslist niet bang voor te zijn. Als je wilt, kun je ze heel bewust vragen om naar het licht terug te keren en jouw ruimte te verlaten.

Heb jij hier ook wel eens last van? Hoe ga jij ermee om? Deel je ervaringen hier onder en help andere lezers net als jij!
Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Soms is er misschien een andere reden dat je je opeens vervelend voelt. Kijk dan bij de oefening ‘Ik voel me plotseling vervelend: wat nu?’ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.