Hoe voorkom ik overprikkeling?

  Neem voldoende rust. Ga op tijd naar bed en slaap 9 à 10 uur lang. Je lichaam en hersenen hebben heel wat prikkels te verwerken.

  Te midden van een hectische dag, doe ademhalingsoefeningen om je stress-niveau te verlagen.

  Neem waar nodig en waar mogelijk een power-nap, een kort dutje overdag van 25-30 minuten. Tijdens dit dutje hebben je hersenen en lichaam de tijd om een aantal prikkels te verwerken.

  Nog meer tips voor minder stress: een massage, bewegingsoefeningen zoals yoga-, qi gong-, tai chi- en rek-en-strek-oefeningen, liggen met een ontspannend muziekje, natuurwandeling, knuffel met een fijn persoon (of met jezelf, of met een boom).

  Neem geen cafeïne; vermijd zwarte thee (daar zit theïne in, wat je ook actief maakt)

  Let op dat je niet te grote schommelingen hebt in je bloedsuikerspiegel. Een grote schommeling ontstaat bijvoorbeeld door het drinken van energy-drank, of het eten van iets met veel suiker/glucose-fructosestroop etc.. Je lichaam krijgt weliswaar een suikerboost, maar na een tijdje een enorme suikerdip, waar je erg moe van kan worden.

  Neem extra magnesium (let op dat je niet over de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid gaat); magnesium gaat oververmoeidheid tegen en geeft je het gevoel dat je meer prikkels aan kan.

  Doe energetische oefeningen (bijvoorbeeld deze) en bouw je eigen prikkel-filters. Dit lijkt een fantasievol spel, maar het doet wonderen! De kracht van je visualiseer-vermogen is groter dan je denkt!

Hoe voorkom jij dat je overprikkeld raakt? Deel je tips hier onder en help andere lezers net als jij!
Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
1 antwoord
  1. Louis Reijersen van Buuren
    Louis Reijersen van Buuren zegt:

    Hallo, eerder dit jaar (2019) heb ik een Persoonlijk Leiderschap training gevolgd. Na een aantal jaren vooral op spiritueel vlak actief te zijn geweest was ik mij bewust als ik op brein niveau niet verder kan komen dat ik spiritueel ook niet verder kan komen. Ik merkte op dat ik o.a. beperkende overtuigingen had. De kracht van het onderbewustzijn werd ik me van bewust. En dat daar ook veel prikkels op zitten. Het was het beste wat ik ooit heb gedaan! Vanuit onze opvoeding bouwt ons brein patronen op die op onbewust niveau kunnen resulteren in illusionaire gedachten over ons eigen ZIJN. Als ‘Ik ben niet goed genoeg’ of ‘Ik ben waardeloos’ en ‘Ik ben stom’. Dit is niet waar maar ons brein denkt van wel. En daar ging ik naar leven. Ik was zwaar overprikkeld, begon depressief te worden en kwam thuis te zitten met burn out. Ook dat is een mechanisme wat ik zelf aan heb gezet. Het overkomt mij niet, ik doe het zelf. Nu zijn de prikkels nagenoeg weg. Ik kom bij iemand die dit kan meten (met apparatuur) en het is nog nooit zo laag geweest. Dus dat is mijn belangrijkste tip: Persoonlijk Leiderschap volgen, bij voorkeur Amethist in Amersfoort. Die is iig goed!

    De andere tip is: ‘Hypericum Perforatum’, ofwel: Levensvreugde. Plantendruppels van Sint-Janskruid. ’s avonds 10 druppeltjes (ik neem ze niet in de ochtend want dan ben ik duf, ik reageer snel op dit soort dingen). Het maakt de hersens rustiger.

    je mag contact met me opnemen als je dat wilt.

Reacties zijn gesloten.