Hoe groot ben jij?

Meer ruimte innemen kan heel onzichtbaar zijn, maar het werkt ook heel praktisch! Je kunt dit heel goed merken in de volgende oefening. Ga eerst naar een plek waar (veel) andere mensen zijn.

  • Heel klein

    Stel je voor dat je heel klein bent, kleiner dan je lichaam. Kijk hoe het voelt als je zo rondloopt. Lopen mensen dicht tegen je aan of nemen ze afstand?

  • Heel groot

    Stel je nu voor dat je gaat groeien en veel groter wordt. Je ben groter dan je lichaam, misschien wel twee meter breed en drie meter hoog. Wat gebeurt er nu met de mensen om je heen? Heb je nog net zoveel last van ze?

  • Even groot als je lijf

    Stel je tot slot voor dat je precies even groot bent als jouw lichaam. Jij eindigt waar je huid eindigt. Hoe voelt dat?

Spelen met jouw ruimte

Jouw ruimte staat niet vast, je kunt spelen met de ruimte die je inneemt. Soms is het misschien fijn om heel veel ruimte in te nemen, soms is het fijn om precies zo groot te zijn als je lijf. Jij bepaalt wat je fijn vindt en hoeveel ruimte voor jou goed is!

Eerst thuis oefenen?

Als je het moeilijk of eng vindt om dit meteen uit te proberen als er veel mensen zijn, kun je er ook voor kiezen om eerst eens met jouw ruimte te spelen in je eigen huis, of buiten in de natuur. Je kunt het ook uitproberen met bijvoorbeeld je huisdier of je paard. Ook daar kun je waarschijnlijk al het verschil voelen!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Doe energetische oefeningen (bijvoorbeeld deze) en bouw je eigen prikkel-filters. Dit lijkt een fantasievol spel, maar het doet wonderen! De […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.