Ervaringsverhaal

door Aimee Reintjens

Het onzekere buitenbeentje

Als tiener had ik een lage eigenwaarde, weinig Zelfvertrouwen en een slecht Zelf beeld. Ik voelde mij vaak lelijk, dom, ongeliefd, waardeloos en eenzaam. Ik voelde mij nergens thuis. Ik hoorde nergens bij en ik wilde dat wel heel graag.

Ik voelde mij als een aliën, als een lelijke eend in het water. Ik werd veel en lang gepest in mijn jeugd en ik was overgevoelig.

Mijn hooggevoeligheid ervoer ik toen als last.

Alles kwam bij mij binnen.

Ik kon voelen wanneer iemand de waarheid sprak en wanneer niet, maar ik hield wel altijd mijn mond. Ik voelde mij dan wel dom, ik was het niet.

Ik begon mij steeds meer aan te passen aan anderen, soms zelfs met hen samen te smelten. Ik wist hoe hun persoonlijkheid in elkaar zat en wat zij verwachten van vrienden en vervolgens begon ik dat voor hun te zijn.

Dit was de ultieme Zelf verloochening. Ik ging hier zover in dat ik niet meer wist wie Ik zelf nu eigenlijk was.

Dit werd een heuse identiteitscrisis en uiteindelijk een keerpunt in mijn leven.

Wie was ik? Wat wilde ik?

Ik had mijn Kristallijne fijngevoeligheid leren onderdrukken, ik was hard geworden en ik was doodongelukkig. De vrienden die ik had kon ik geen vrienden noemen. Allemaal wilden zij iets van mij dat zij zelf niet hadden. Zij maakten misbruik van onze “vriendschap” en ik liet het allemaal toe.

Sterker nog, ik gebruikte hen ook om mij zelf niet eenzaam en alleen te hoeven voelen. We waren van elkaar afhankelijk geworden. Met de vraag ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik nu’ begon ik weer te dromen van een werkelijkheid waar ik blij van werd.

Mijn leven was een groot toneel geworden en niemand zag de echte ik op het podium. Ik voelde dat ik geen toneelstukje meer wilde opvoeren.

Dan maar geen vrienden.

Met dat besluit brak ik alle vriendschappen die geen ware vriendschappen waren. Ik begon mijZelf te worden en kwam in mijn kracht te staan, de authenticiteit spatte er vanaf. Ik hield mijn mond niet meer dicht als iets dat zich afspeelde in de buitenwereld voor mij niet klopte. Ik benoemde alles zoals ik dat voelde en wanneer ik dat voelde.

Uiteindelijk bracht deze authenticiteit mij vriendschappen die ik nu nog steeds heb.

Tips & Tricks

♥  Volg je hart en doe wat voor jou goed voelt!

  Vraag jeZelf af: Wie ben ik? Wat wil ik? Is waar ik nu mee bezig in overeenstemming met wie ik ben en wat ik wil? Zo niet, neem dan actie om dat te veranderen.

  Heb lef! Tuurlijk vergt het moed en kracht om echt authentiek te zijn. En ja, het is mogelijk dat je omgeving weerstand zal bieden. Neem de weerstand gewoon mee en zie het als een uitnodiging om nog krachtiger in jouw waarheid te gaan staan en die te leven.

  Neem Zelf verantwoordelijkheid voor jouw leven. Niemand gaat het voor je doen. Als iets niet voor jou werkt, erken het dan, zie waar dat vandaan komt en doe er iets aan. Wacht niet totdat het vanzelf verandert of iemand anders het voor je doet.

  Het andere uiterste is dat je radicaal wordt in je keuzes en dat je koud wordt naar de buitenwereld. Dat hoeft ook weer niet. Het kan allemaal in afstemming met je hart, ziel, lichaam en gezond verstand. Als dat gebeurt, dan is het ook in afstemming met je omgeving.

Aimée Reintjens

Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.