Informatie

Pfeiffer

Pfeiffer is een virus waar jongeren relatief vatbaar voor zijn. Het is op zich een vrij onschuldig virus, maar het gaat gepaard met ernstige vermoeidheid. Dat is natuurlijk erg vervelend, zeker als je zo jong bent. Vaak duurt het herstel minimaal zes weken, maar regelmatig duurt het ook veel langer. Het kan er soms zelfs voor zorgen dat iemand een schooljaar over moet doen.

Pfeiffer wordt ook wel de ‘kissing disease’ genoemd. Niet dat het iets met zoenen te maken heeft, of meteen betekent dat iemand gezoend heeft. Er wordt simpelweg mee bedoeld dat het besmettelijk is en dus eventueel overdraagbaar via een kus. Meestal ben je al een hele tijd besmettelijk voor anderen, vóórdat je de kenmerkende klachten krijgt (keelpijn, koorts en opgezette klieren). Wanneer je die klachten eenmaal hebt, ben je niet meer besmettelijk, maar dan kun je natuurlijk anderen wel al aangestoken hebben.

Naast dat het een hele nare ziekte is, is er ook een gevolg dat achteraf door veel mensen als positief gezien wordt. Je moet namelijk veel rust nemen en dit geeft je de kans om meer bij jezelf te komen en naar binnen te keren. Daar hebben gevoelige mensen vaak veel meer behoefte aan dan ze door hebben! Neem alle tijd om te herstellen, want hoe meer je er tegen probeert te vechten, hoe erger en langduriger het wordt. Neem je lichaam serieus en zie het als een seintje om het rustiger aan te doen.

Heb jij ervaring met Pfeiffer? Vertel jouw verhaal, daar kun je andere jongeren enorm mee helpen!

Ervaringsverhalen

Tips & oefeningen