Emoties van anderen teruggeven

Experiment:
Kijk eens wat je waarneemt als je een kamer binnenloopt waar al mensen zijn. Wat voel je in lichaam? Verandert er iets in je stemming?

Als mens voel je van alles, verdriet, boosheid, angst, vreugde. Je weet dat je al die dingen kunt voelen en je weet meestal ook wel welke emotie je op dat moment voelt. Maar soms voel je je opeens heel blij of vervelend, zonder dat je weet hoe dat komt. Je bent bij een vriend of vriendin geweest en voelt je opeens verdrietig, terwijl je helemaal niet over verdrietige dingen hebt gepraat. Dat komt omdat je niet alleen je eigen emoties kunt voelen, maar ook die van een ander.

Hoe ga je ermee om?

Als je iets voelt waar je niet blij van wordt, kun je aan jezelf vragen of het wel van jou is. Zo niet, dan gaat het vaak al meteen terug naar waar het hoort. Je voelt de verlichting/opluchting in je lijf.

Als je weet dat het gevoel niet van jou is, maar het gaat niet vanzelf weg, dan zijn er meerdere opties. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Geef het terug aan de ander

    Stel je voor dat de emotie een pakketje is, dat je teruggeeft aan de ander. Je kunt het direct geven of het voor zijn/haar voeten op de grond leggen.

  • Geef het aan de aarde

    Als je het niet aan de ander terug wilt geven, kun je het pakketje ook ‘aan de aarde geven’. Leg het op de grond en stel je voor dat het in de aarde verdwijnt en eventueel getransformeerd wordt naar licht.

  • Benoem wat je voelt

    Benoem wat je voelt naar degene waar de emotie van is. Je geeft daarmee de ander de kans om er iets mee te doen en jij hoeft het niet meer te dragen. Lees hier meer over..

Wat als het niet weggaat?

Soms is er misschien een andere reden dat je je opeens vervelend voelt. Kijk dan bij de oefening ‘Ik voel me plotseling vervelend: wat nu?’

Hoe ga jij om met emoties van anderen? Deel je tips hier onder en help andere lezers net als jij!
Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] dus de emoties van iemand anders! Stuur alle energieën, gevoelens en verwachtingen van anderen terug aan de afzenders. Je hoeft niet te weten van wie het is. Roep vervolgens al jouw energie weer terug naar je eigen […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.