Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Pilot-workshop: Onmisbare lifehacks voor docenten

zaterdag 14 april @ 13:00 - 17:00

- €50

Voor meer rust en plezier in je dagelijks werk

 • Als je drukke, moeilijke klassen hebt en veel leerlingen met ‘labels’.
 • Als je geregeld moe bent na een dag lesgeven.
 • Als je je overmatig verantwoordelijk voelt voor het welzijn en de resultaten van je leerlingen.
 • Als je het lastig vindt om grenzen aan te geven.
 • Als je je werk mee naar huis neemt en soms moeilijk los kunt laten.

Als je de didactiek en de inhoud van je lessen op orde hebt, kan het toch voorkomen dat je met sommige klassen moeilijk kunt samenwerken of dat je teveel tijd met je werk bezig blijft.

Maar heb je je weleens verdiept in de onzichtbare factoren die een les beïnvloeden? Denk eens aan het lokaal, de les die de leerlingen net er voor hebben gevolgd, of de emoties van een vorige les die nog voelbaar zijn als je ruimte binnenkomt? Hoe kom jij je klas in na een fikse aanvaring met een collega? Wist je dat je daar op eenvoudige manieren veel meer invloed op kan hebben hebben dan je denkt?

In de workshop ga je de randvoorwaarden ontdekken en toepassen, die het werken met je klassen en het lesgeven veel gemakkelijker te maken.
Nieuwsgierig? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Programma : 5 lifehacks

In de workshop gaan we aan de slag met 5 simpele lifehacks:

 1. Je leert hoe je elk uur opnieuw een fijne lesruimte creëert, waarin je leerlingen open én geconcentreerd kunnen werken.
 2. Je leert onderscheid te maken tussen wat er in de klas gebeurt (gevoelens, emoties, groepsdynamiek) en wat er in jouzelf gebeurt (wat jij wilt, voelt en kunt).
 3. Je leert de verantwoordelijkheid daar te leggen waar die hoort, dus niet alleen bij jezelf, maar ook bij je leerlingen (en bij de ouders, andere docenten, zorgteam, etc.).
 4. Je leert om jouw persoonlijke grenzen aan te geven, zowel naar de leerlingen als naar collega’s en ouders. Door zelf heel duidelijk te leren voelen waar jouw eigen grenzen liggen, kun je dit tijdiger en op een natuurlijker manier aangeven aan anderen.
 5. Je leert hoe jouw intenties een les, een dag of een gesprek met een leerling/ouder/collega beïnvloeden. Zo kun jij, onzichtbaar maar effectief, zélf invloed hebben op wat er gebeurt, zonder dat je iets anders hoeft te dóén.

Doelgroep

Docenten aan middelbare scholen, die nieuwsgierig en leergierig zijn en hun effectiviteit en plezier in hun dagelijks werk willen vergroten door juist minder hard te gaan werken.

Resultaat

 • Je weet hoe jij onbewust je lessen, leerlingen en collega’s beïnvloedt en hoe je dit kunt gebruiken om je werk als docent te vergemakkelijken.
 • Je kunt onderscheid maken tussen jouw eigen gevoelens, emoties en wensen en de gevoelens en dynamieken die er bij je leerlingen (en collega’s) spelen. Je kunt hierdoor makkelijker zien wat er nodig is om je leerlingen bij de les te houden/halen én je hebt beter in de gaten wat jij zelf nodig hebt.
 • Je kunt de verantwoordelijkheid die leerlingen zelf hebben, bewust (en eventueel expliciet) bij hen neerleggen. Hetzelfde geldt voor collega’s of ouders van leerlingen die hun zorgen wellicht bij jou proberen neer te leggen.
 • Je weet hoe je je grenzen onzichtbaar aan kunt geven, zodat leerlingen en mensen om je heen hier automatisch op gaan reageren.
 • Je weet hoe je intenties kunt gebruiken om je lessen en interacties met leerlingen, ouders en collega’s soepeler en prettiger te laten verlopen.

Werkwijze : ervaringsgericht

Korte blokjes theorie, maar vooral ervaringsgericht door veel te oefenen met je medecursisten, zodat je zelf ervaart hoe het werkt en wat werkt voor jou.

Eigen casuïstiek: er is ruimte voor je eigen ervaringen en vragen.
Praktische handvatten en tips om direct in je dagelijkse werk toe te passen.

Over HeartNav

Stichting HeartNav is in 2015 opgericht om de kennis en ervaringen van hooggevoelige jongeren te delen met andere jongeren, ouders, docenten en professionals.
We combineren onze eigen ervaringen en de ervaringen van alle hooggevoelige jongeren en ‘ouderen’ die we ontmoeten, met wetenschappelijke en spirituele kennis. Wij houden van praktische spiritualiteit, van inzichten en oefeningen die iedereen kan gebruiken en toepassen in het dagelijks leven. Dus kijk gewoon wat bij jou past. Wij hebben gemerkt dat onze kennis en ervaring waardevol is voor velen. Zoals onze trainer Kim altijd zegt: als het werkt, dan werkt het. 😉

Trainers

De workshop wordt gegeven door Ans Tros, Kim Klasens en Chanina Roelofsma.

 • Ans Tros is oprichter en creatief directeur van SchoolvoorCoaching, een opleidingsinstituut voor coaches en professionals die coaching willen integreren in hun werkwijze.
 • Kim Klasens is coach en trainer en werkt veel met hooggevoelige volwassenen en jongeren.
 • Chanina Roelofsma is een hooggevoelige studente en heeft veel ervaring met intuitieve ontwikkeling.

Allen zijn ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid, maar ook in het experimenteren met verschillende trucs en oefeningen om anders met jezelf en je omgeving om te gaan.

Praktisch

Prijs: Omdat de workshop een pilot is, bieden we deze aan voor een laag tarief van € 50,-

Datum: zaterdagmiddag 10 maart 13:00-17:00 uur. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Locatie: Biltstraat 200 te Utrecht, in het gebouw van SchoolvoorCoaching.

Aanmelden: kan via de knop bovenaan de pagina.

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 april
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€50
Evenement Categorieën:
,

Organisator

HeartNav
E-mail:
welkom@heartnav.nl
Website:
https://www.heartnav.nl

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden

Locatie

SchoolvoorCoaching
Biltstraat 200
Utrecht, Utrecht 3572 BS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030 303 5271
Website:
https://www.schoolvoorcoaching.nl/

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 april
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€50
Evenement Categorieën:
,

Organisator

HeartNav
E-mail:
welkom@heartnav.nl
Website:
https://www.heartnav.nl

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden

Locatie

SchoolvoorCoaching
Biltstraat 200
Utrecht, Utrecht 3572 BS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030 303 5271
Website:
https://www.schoolvoorcoaching.nl/