Meer hulp nodig?

Heb je het gevoel dat je vastzit en een stukje professionele begeleiding nodig hebt, dan is het fijn om een therapeut of coach te vragen om je te helpen. Via de knop hieronder vind je een aantal mensen waarvan wij weten dat ze vaker (met succes!) met hooggevoelige jongeren werken. Zo kun je snel en makkelijk iemand in de buurt vinden die je net dat ene zetje kan geven.

Het zijn coaches en therapeuten die wij uit eigen ervaringen van harte kunnen aanbevelen. Het zijn mensen die door hun eigen hooggevoeligheid en talenten snel tot de kern van de zaak komen en die jou als jongere (of als ouder) kunnen steunen in het begrijpen en aanpakken van praktische vragen en het doorgronden van de dieperliggende problematiek. Kenmerkend voor hun aanpak is dat ze op alle lagen werken, zingeving, astraal, mentaal, fysiek en emotioneel. Meestal zijn daardoor geen ellenlange gesprekken of therapieën nodig.

Zoek je als jongere een coach of therapeut? Bijvoorbeeld om beter om te gaan met je hooggevoeligheid, om te zorgen dat jouw dagelijks leven weer wat prettiger wordt, dat je weer meer geluk en plezier ervaart, dat je minder last hebt van vermoeidheid, slecht slapen, emoties van anderen, eetproblemen, angsten of sociaal isolement.

Of zoek je als ouder van een hooggevoelig kind of jongere een coach of therapeut? Bijvoorbeeld om hem of haar beter te begrijpen of om handvatten te krijgen om hem of haar te ondersteunen in het dagelijks leven. Of misschien wel om je eigen hooggevoeligheid te ontdekken en ruimte te geven, zodat je op een natuurlijke manier een veilige bedding kunt geven.

Dat kan.

Resultaten die je kunt verwachten

Ik snap nu dat ik vaak telepathisch (zonder woorden) communiceer met mensen, maar dat het handig is om hen ook gewoon met woorden te begroeten.

16 jaar

Ik ben niet meer bang om te gaan slapen. Ik doe nu mijn ritueel zodat ik me veilig voel in mijn slaapkamer.

12 jaar

Als er vreemde wezens zijn in een ruimte of als er een nare sfeer hangt, dan heb ik er geen last meer van omdat ik weet hoe ik er mee om kan gaan. Had ik maar jaren eerder geweten hoe simpel dat eigenlijk werkt.

23 jaar

Ik heb nu eindelijk een idee wat ik wil met mijn leven. Ik kan nu zelfs geloven dat ik echt gelukkig kan worden!

Ik kan nu bij mezelf blijven en voel me veel beter gegrond en dat geeft een veilig gevoel

Voordat ik naar school ga kan ik mezelf nu beschermen, daardoor ben ik niet meer uitgeput na een schooldag of na het reizen met het openbaar vervoer

Ik heb nu ineens ideeën hoe ik zelf  mijn eigen geld kan verdienen zonder dat ik mijzelf steeds hoef in te leveren

Ik snap nu dat ik vaak onbewust de emoties van anderen heb gevoeld en overgenomen en toen dacht ik dat ik zelf depressief was

23 jaar

Ik kan nu eindelijk onderscheiden wat anderen van mij verwachten en wat ik zelf wil. Nu snap ik waarom ik eerder altijd keuzes maakte die niet goed voor mij waren, waardoor ik altijd super moe was

21 jaar

Ik krijg altijd heel veel indrukken tegelijk, dus gun ik mezelf op tijd rust zodat ik die indrukken kan verwerken

16 jaar

Voor mij is nu veel duidelijker wat ik als moeder kan doen om mijn kind te ondersteunen. We hebben nu veel minder strijd en spanningen in huis

Jouw coach/therapeut is jouw keuze

Als je een coach of therapeut zoekt om je te helpen, is het belangrijk dat je de persoon kiest die klopt voor JOU. Kies dus iemand waar jij een goed gevoel bij krijgt. Tip: Je kunt iemand ook even bellen om kennis te maken, voordat je een keuze maakt en soms is het mogelijk om een (gratis) intake te hebben.

Wij doen ons best om zo helder mogelijk te zijn over wat een coach/therapeut wel en niet voor je kan betekenen. Iedere coach/therapeut die op de site staat, voldoet bovendien aan bepaalde voorwaarden die wij hebben gesteld. Of jij naar een coach toe gaat en welke coach je kiest, is echter volledig jouw eigen verantwoordelijkheid.

Lees onze disclaimer voor meer informatie hierover.