Activiteiten

Misschien smaakt deze website wel naar meer. Het is geweldig als je verhalen leest van andere jongeren, of contact hebt met een buddy. Maar er komt nog veel meer in beweging en het wordt ook nog veel leuker als je meer jongeren treft die min of meer op dezelfde golflengte zitten als  jij. Er komen steeds meer plekken waar je andere gelijkgestemde jongeren kunt ontmoeten. Hieronder vind je activiteiten waar wij persoonlijke ervaring mee hebben.

Het Star Global Family Zomerkamp

Eén daarvan is het zomerkamp van Star Global Family Het eerst volgende kamp is van 15 t/m 19 augustus 2016. Dit kamp helpt je om meer van jezelf  te ontdekken in een veilige omgeving. Vijf dagen op stap met een groep jongeren van 14 tot 29 jaar, waarbij je ineens helemaal niet hoeft te voldoen aan de groepsdruk die je misschien van school gewend bent. Of waar je je helemaal niet anders hoeft voor te doen dan je eigenlijk bent. Veel gezelligheid, maar ook samen op zoek naar wat voor jou nu echt belangrijk is in je bestaan. Onderzoeken hoe jij omgaat met jouw hooggevoeligheid en wat jij wilt betekenen in de wereld. Misschien wel leuk om te weten dat de meeste mensen van het HeartNav team en de meeste buddy’s elkaar kennen van de zomerkampen.

Zomerkamp ervaringen van jongeren
“Een zomerkamp voor gevoelige en vooral heel erg lieve mensen waar je helemaal jezelf mag zijn: ongeveer een jaar geleden vertelde een goede vriendin mij over dit kamp en voor mij kwam dat precies op het goede moment.

Het gevoel dat dit kamp mij gaf vind ik lastig uit te leggen en is iets wat nog veel mooier is als je het zelf ervaart. Ik voelde mij gezien en durfde ineens kleine stukjes van mezelf te laten zien. Maar het allerbelangrijkste voor mij persoonlijk: voor het eerst mocht mijn kwetsbaarheid en gevoeligheid er zijn! Verbazingwekkend hoe warm en welkom ik mij voelde in een nieuwe groep mensen (en dat voor een fanatiek kat-uit-de-boomkijkster).

Ook dit jaar ga ik opnieuw mee en sjongejonge de zenuwachtige kriebels zijn er al weer. Wanneer bij jou ook iets kriebelt: vertrouw op je gevoel en spring in het diepe! Naast alle spannende en confronterende dingen is er ook meer dan genoeg ruimte voor bungelen in een hangmat, heerlijk samen eten koken, kussengevechten en heel veel liefde en gezelligheid. Tot in het zomerkamp 2016!”

Eva GoossensHeartNav Buddy
Young Masters Global & Eigentijdse Jongeren

Er zijn ook nog hele mooie activiteiten van Young Masters Global en Eigentijdse Jongeren. Deze beide organisaties organiseren samen in de zomer meestal een mooi festival. Vanuit Young Masters Global wordt er regelmatig een bewustzijnswandeling georganiseerd (zie de Facebook pagina van YMG). Eigentijdse Jongeren organiseert regelmatig verbindingsavonden en andere mooie workshops

Heb jij een fijne plek gevonden waar je andere hooggevoelige jongeren ontmoet, laat het ons weten en/of schrijf een ervaringsverhaal!